x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Sep 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: Jurnalul foto/

12 septembrie 2009



EXTRACONJUGALE
Un congresman din California a fost nevoit să demisioneze ca urmare a difuzării pe internet a unei înregistrări în care acesta îşi povestea în detaliu aventurile extraconjugale în plină dezbatere legislativă. Republicanul Mike Duvall, care nu ştia că microfonul său era deschis, s-a lăsat atras în confidenţe intime cu colegul său, povestindu-i pe larg două aventuri extraconjugale şi preferinţele sale în acest sens, scrie AFP. Înregistrarea, difuzată pe site-ul YouTube, a făcut deliciul navigatorilor pe internet, care au transmis-o de pe un blog pe altul.

"Regret profund că afirmaţiile mele nepotrivite au devenit o distracţie majoră pentru colegii mei, care lucrează intens la problemele serioase cu care se confruntă California", a declarat Mike Duvall, căsătorit şi tată a doi copii, pe site-ul său. "Am decis deci să demisionez din funcţie, cu efect imediat, pentru ca Adunarea să îşi poată continua activitatea", a adăugat el.

În pofida confesiunilor detaliate, Mike Duvall a declarat într-un alt comunicat că nu a avut relaţii sexuale cu cele două femei menţionate în înregistrare, ci doar s-a lăudat. Presa scrie însă că presupusele amante ar fi două lobbyiste din Sacramento (California).


RUSIA NE AVERTIZEAZĂ
Rusia a transmis MAE român "o notă de protest" în urma unui act de vandalism care a vizat, la Bucureşti, un monument dedicat soldaţilor sovietici morţi în timpul celui de-al doilea război mondial. Comunicatul MAE rus precizează că o parte a monumentului a fost acoperită cu vopsea roşie şi "inscripţii care insultă memoria eroilor căzuţi pentru eliberarea României de fascism", iar Moscova cere Bucureştiului să "repare fără întârziere consecinţele acestei infracţiuni, să efectueze o anchetă minuţioasă şi să îi condamne sever pe cei vinovaţi", subliniind că incidente similare au avut loc în trecut în alte două oraşe din România, Iaşi şi Galaţi. Comunicatul ministerului nu precizează când au avut loc actele de vandalism.


CROAŢIA, SPRE UE

Slovenia vrea să renunţe la blocarea procesului de aderare a Croaţiei la UE, cele două ţări ajungând la un acord privind diferendul transfrontalier. Ieri, premierul sloven, Borut Pahor, şi omologul său croat, Jadranka Kosor, au anunţat, potrivit AFP, că "Guvernul sloven a decis joi să propună Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe ca Slovenia să renunţe la blocarea negocierilor pentru aderarea Croaţiei la UE". În schimb, premierul croat a trimis ieri la Bruxelles o declaraţie în care stipulează că documentele prezentate de Zagreb până acum nu pot prefigura o soluţie la diferendul transfrontalier dintre cele două foste republici iugoslave.

×
Subiecte în articol: externe