x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Dec 2009   •   00:00

4 decembrie 2009



SUMMIT FĂRĂ CRITICI
Preşedintele american Barack Obama, care se confruntă cu o creştere a ratei şomajului şi cu o lipsă de rezultate a pachetului de stimulare a economiei, a convocat ieri la Casa Albă un "summit al locurilor de muncă", la care vor participa în special susţinătorii săi. De pe lista invitaţilor lipsesc însă două instituţii reprezentative pentru afaceri, Camera de Cormerţ a Statelor Unite şi Federaţia Naţională a Afacerilor Independente, care au criticat propunerea lui Obama privind extinderea sistemului de asigurări de sănătate.

CAMUS, MUTAT

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a stârnit o nouă controversă. El a propus mutarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Albert Camus din satul Lourmarin, unde scriitorul şi-a petrecut ultimul an din viaţă. Sarkozy vrea ca rămăşiţele scriitorului să fie mutate la Pantheon, unde odihnesc cei mai importanţi eroi şi intelectuali ai Franţei.

MINARETE

Peste 40 % din francezi se pronunţă pentru interzicerea minaretelor, potrivit unui sondaj citat de mass-media din Franţa. Sondajul apare la nici o săptămână de la referendumul pe această temă din Elveţia.

×
Subiecte în articol: externe