x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Dec 2009   •   00:00

11 decembrie 2009



CHINEZI, ÎN EUROPA
Este pentru prima dată în istoria UE când investitorii chinezi au câştigat contractul de construcţie a două tronsoane ale Autostrăzii Berlin-Varşovia, informează AFP. Până în 2012, grupul China Overseas Engineering Group va construi 49,2 kilometri din această autostradă, după ce a oferit preţuri inferioare celor propuse de companii europene. (A.A.)

ROMÂN REFUZAT
Consiliul local din Vestal (statul New York) a respins propunerea omului de afaceri Marian Recu privind construirea unui hotel pentru românii care călătoresc la Cascada Niagara, informează canalul FOX 40 Wicz TV, citat de Agerpres. Hotelul necesita o trecere a terenului pe care urma să fie construit din perimetrul rezidenţial în cel comercial. (A.A.)

GRECIA, FĂRĂ AJUTOR
Preşedintele Grupului miniştrilor de Finanţe din Zona Zero, Jean-Claude Juncker, a declarat ieri că Grecia nu va da faliment şi nu va avea nevoie de ajutor din partea altor state membre ale Uniunii Europene, transmite agenţia Reuters, citată de Mediafax. Potrivit oficialului, bugetul Greciei este "foarte încordat", dar Guvernul elen a promis că va remedia situaţia. (A.A.)

×
Subiecte în articol: externe