x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Ian 2010   •   00:00

22 ianuarie 2010



ÎNCĂ O REPLICĂ ÎN HAITI
O nouă replică a seismului de săptămâna trecută s-a produs joi în Haiti, în timp ce Guvernul local se afla în mijlocul unei şedinţe. Replica a avut intensitatea de 4,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora locală 11:54 (18:54 ora României).

AVION DEVIAT DIN CAUZA UNUI EVREU ULTRAORTODOX
La bordul unui avion de pasageri american a fost declanşată joi o alertă de securitate din cauza unui evreu ultraortodox care se ruga cu voce tare şi avea un obiect religios specific ebraic (este vorba despre o filacteră, obiect conţinând versete din Biblie pe care evreii ultraortodocşi îl folosesc în timpul rugăciunii de dimineaţă). Aeronava, care se deplasa pe ruta New York ­ Louisville, a aterizat de urgenţă pe un aeroport din Philadelphia. Potrivit autorităţilor americane, avionul a fost deviat "din motive de securitate" din cauza unui pasager cu "comportament perturbator". Evreul a fost interogat de agenţii Biroului Federal de Investigaţii, iar aeronava aparţinând companiei Chautauqua Airlines a fost percheziţionată. Nici un obiect suspect nu a fost găsit la bordul aparatului.

KRISTALINA GHEORGHIEVA, ACCEPTATĂ DE BARROSO
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a acceptat în viitoarea sa echipă candidatura Kristalinei Gheorghieva, din Bulgaria, pentru portofoliul Ajutorului Umanitar. Barroso a spus că această candidată are "toate calificările profesionale şi convingerile europene pentru a fi un comisar excelent". Kristalina Gheorghieva este în prezent vicepreşedintele Băncii Mondiale. Candidatura sa trebuie aprobată de Consiliul UE. La 3 februarie ea va fi audiată în Parlamentul European.

JOHN EDWARDS ARE UN COPIL DIN FLORI
John Edwards, fostul candidat la prezidenţialele americane din 2008, desemnat de Partidul Democrat, a recunoscut că are o fetiţă în vârstă de 2 ani dintr-o relaţie secretă. Într-o scritoare trimisă canalului de televiziune NBC, Edwards mărturiseşte că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a-i oferi dragoste şi sprijin micuţei Quinn, născută din relaţia pe care fostul senator de Carolina de Nord a avut-o cu Rielle Hunter, cameramanul oficial al lui Edwards din timpul campaniei electorale. Avocaţii politicianului au declarat presei că, în ultimul an, acesta şi-a vizitat fetiţa de mai multe ori şi i-a acordat mamei sprijin financiar pentru creşterea copilului. John Edwards a recunoscut, după campania prezidenţială, că a avut o relaţie cu Hunter, dar nu a admis, până acum, că micuţa Quinn este copilul lui.

YOGA PENTRU ELIBERARE
Deţinuţii din statul indian Madhya Pradesh pot scăpa de închisoare dacă urmează sesiuni organizate de yoga. O perioadă de trei luni de practicare a tehnicilor yoga, în care deţinuţii învaţă cum să respire corect şi cum să-şi stăpânească pornirile, este echivalentă cu 15 zile de libertate, informează BBC. Cu cât perioada de practicare este mai mare, cu atât deţinutul poate ieşi mai repede din închisoare. Inspectorul de stat Sanjay Mane recunoaşte că yoga este bună nu doar pentru menţinerea greutăţii, cât, mai ales, pentru controlul mâniei şi reducerea stresului. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe