x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Ian 2010   •   00:00

28 ianuarie 2010



SUNTEM PE LISTA NEAGRĂ
Un raport al ONU arată că România se află printre statele europene care au acceptat detenţia secretă pe teritoriul său ca "practică revigorată" de războiul împotriva terorismului. Mai mulţi experţi din cadrul organizaţiei au realizat un studiu în acest sens, care urmează să fie prezentat în martie Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU. Potrivit documentului, "detenţia secretă încalcă, în mod ireconciliabil, drepturile internaţionale ale omului", în timpul stării de urgenţă sau al oricărei forme de conflict armat. (Anca Aldea)

TARTA TERORISTĂ
Un deputat canadian este de părere că o tartă aruncată cu bună ştiinţă în direcţia unei persoane poate fi considerată un act terorist. Deputatul liberal Gerry Byrne a criticat dur un responsabil al organizaţiei pentru apărarea drepturilor animalelor PETA, care i-a aruncat în faţă ministrului Gail Shea o tartă umplută cu cremă, în semn de protest faţă de vânarea focilor. "Când cineva comandă sau adoptă un comportament infracţional pentru a impune idei politice tuturor cetăţenilor Canadei, mi se pare că acest lucru corespunde definiţiei unei organizaţii teroriste", a declarat deputatul. (A.A.)

UMILITĂ ÎN ITALIA
O elevă româncă în vârstă de 13 ani s-a aruncat pe fereastră de la etajul 1, pentru că nu mai suporta umilinţele venite din partea colegilor italieni, portivit Il Gazzettino. Din fericire, s-a ales doar cu o fractură de gambă. Incidentul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, la Solesino. Fata era singura imigrantă din clasa ei şi era deseori jignită, pentru că "nu avea haine de marcă şi telefoane moderne". Eleva i-a mărturisit mamei că cei din clasă îi spuneau că "pute a româncă". Familia fetei locuieşte de mai mulţi ani în Italia şi tocmai şi-a cumpărat o casă la Solesino. (Carmen Pleşa)

×
Subiecte în articol: externe