x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Feb 2010   •   00:00

2 februarie 2010

COMPANIILE FINLANDEZE CAUTĂ MUNCITORI ROMÂNI
Agenţiile de plasament din Finlanda caută în special menajere, asistente medicale şi zugravi provenind din ţările est-europene, informează postul de televiziune YLE, citat de Mediafax. Potrivit aceloraşi surse, România reprezintă un loc atractiv pentru aceste agenţii, deoarece la noi în ţară există muncitori calificaţi care doresc să meargă într-un alt stat membru al Uniunii Europene în căutarea unor salarii mai mari şi a unor condiţii de muncă mai bune.

YLE dă ca exemplu cazul românului Dorel Moldoveanu, în vârstă de 32 de ani, care a lucrat în domeniul construcţiilor în Israel şi Germania şi care a visat la Finlanda, pentru că aici un loc de muncă este mai bun, salariul mai atractiv este bun şi colegii mai înţelegători. Valul mare de pensionări câştigă teren în Finlanda, la fel ca în multe alte locuri din Europa. Pentru a putea ocupa toate locurile lăsate libere de pensionari, Finlanda va trebui să găsească circa o jumătate de milion de muncitori calificaţi în următorii patru ani. Se caută muncitori pentru renovări, construcţii, industria metalurgică, servicii sociale şi sănătate.


ROMÂNII ACCIDENTAŢI SUNT ÎN AFARA ORICĂRUI PERICOL
Şapte români care au fost răniţi într-un accident produs duminică în Ungaria sunt în afara oricărui pericol, a anunţat Ministerul român de Externe, citat de Mediafax. Potrivit MAE, românii şi-au reluat călătoria, obţinând în prealabil acceptul medicilor care i-au consultat. Agenţia de ştiri ungară MTI anunţase iniţial că şapte persoane au fost rănite, dintre care trei grav, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu un microbuz înmatriculat în România. MAE a explicat, luni, că trei autovehicule au fost implicate în accidentul rutier soldat cu rănirea celor şapte persoane, care sunt de cetăţenie română.

×
Subiecte în articol: externe