x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Mar 2010   •   00:00
START II
Noul tratat de dezarmare nucleară dintre Rusia şi SUA, a cărui negociere se află în etapa finală, ar putea fi semnat la Kiev. Potrivit cotidianului rus Kom­mer­sant, citat de AFP, o propunere în acest sens a venit din partea noului pre­şe­dinte ucrainean, Viktor Ianukovici, în ca­drul reuniunii cu omologul său rus, Dmitri Medvedev. Partea rusă a primit această sugestie "cu interes". Noul acord, care îl va înlocui pe cel semnat în 1991, a făcut obiectul unor îndelungi negocieri între Rusia şi SUA. Discuţiile au fost complicate, recent, de proiectul american de apărare antirachetă în Europa de Est. (I.C.)


MAI ASPRI CU IMIGRANŢII
Legislaţia privind imigraţia urmează să se înăsprească în Danemarca. Guvernul a întocmit un set de reguli care, spun oficialii danezi, se vor axa pe integrarea imigranţilor deja stabiliţi în această ţară. Noile norme restrâng reîntregirea familiei, cerând ca soţul sau soţia să nu fi pri­mit ajutor social timp trei ani înainte de a cere reîntregirea familiei, faţă de un an în prezent. Permisul de sejur permanent va fi obţinut, pe baza unui punctaj, în funcţie de capacităţile lingvistice ale imigranţilor şi de eforturile lor de integrare în societatea daneză prin educaţie, mun­că şi implicare în viaţa asociativă. (I.C.)


PROTEST ÎN SÂNGE
Sute de thailandezi au donat sânge pentru a organiza un protest inedit în faţa sediului Guvernului de la Bangkok, rela­tează AFP. Manifestanţii care cer demisia premierului thailandez au colectat sângele pentru a-l împrăştia în faţa sediului Executivului, simbolizând astfel sacrificiul poporului. "Acest sânge este o ofrandă sacrificială pentru a demonstra dragostea noastră faţă de ţară, pentru a arăta sinceritate", afirmă unul dintre li­derii manifestanţilor, dând asigurări că operaţiunea de donare a sângelui este perfect controlată pe plan medical, fiind utilizate 60.000 de seringi noi. (I.C.)


ROMÂNII ADUC HEROINA
Grupările de români şi vietnamezi au devenit principalii distribuitori de heroină din Australia. Potrivit publi­caţiei Sydney Morning Herald, citată de Mediafax, traficanţii acţionează prin intermediul reţelelor sociale de pe internet. Publicaţia preia un raport realizat de Comisia pentru combaterea infracţiu­nilor din statul Queensland (CMC), care mai arată că Australia este în continuare "una dintre cele mai scumpe pieţe din lume pentru droguri". Preţul metilamfe­taminei este de zece ori mai mare decât în sud-estul Asiei, iar ecstasy este vândut la cel mai mare preţ din lume. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe