Doliu în familia puţin numeroasă a creştinilor irakieni: 37 de persoane (între care cinci femei şi şapte copii) au fost ucise duminică în timpul unei slujbe care se desfăşura la o biserică din Bagdad. În bilanţul anunţat ieri de autorităţi se află şi 56 de răniţi. Potrivit anchetatorilor, mai mulţi membri ai Al-Qaida au încercat să ia ostatici credincioşii adunaţi la biserică. Gruparea care şi-a asumat responsabilitatea pentru acest atac a dat un ultimatum de 48 de ore Bisericii copte din Egipt să elibereze musulmanii "încarceraţi în mănăstirile" din această ţară.
BOMBE ÎN CARTUŞE
Unul dintre cele două colete-bombă provenite din Yemen şi care ar fi trebuit să ajungă în Statele Unite a fost transportat de două avioane de pasageri pe traseul Sanaa (Yemen) - Doha (Qatar) şi, respectiv, Doha-Dubai. Bomba artizanală, care conţinea un explozibil numit pentrită, făcând-o dificil de detectat la controalele de rutină de pe aeroporturi, a fost interceptată în Dubai. Un al doilea dispozitiv similar a fost interceptat în Marea Britanie. Ambele bombe erau ascunse în interiorul unor cartuşe de imprimantă şi programate să explodeze în timpul zborului. Descoperirea celor două bombe nu a fost posibilă fără ajutorul unui fost membru al Al-Qaida şi, totodată, fost deţinut la Guantanamo, Jabir al-Faifi. Acesta s-a predat autorităţilor saudite în urmă cu două săptămâni, informează presa britanică.
PIB "CORUPT"
Rusia pierde anual 2,9% din PIB din cauza corupţiei, susţine un consilier prezidenţial rus, citat de ziarul Kommersant şi preluat de agenţia RIA Novosti, informează Mediafax. Fraudele la achiziţionarea produselor sau serviciilor de firmele de stat se ridică la aproximativ 1.000 de miliarde de ruble (32,5 miliarde de dolari), a declarat Konstantin Şuicenko, consilier pe probleme financiare. "Până la 5.000 de miliarde de ruble sunt cheltuite pentru achiziţionarea de produse sau servicii la nivel federal sau municipal. Efectul de optimizare a cheltuielilor depăşeşte 1.000 de miliarde de ruble. (...) Aproximativ zece milioane de contracte cu statul sunt semnate anual, iar o parte semnificativă dintre acestea au deficienţe", a mai spus oficialul.