x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stoltenberg: Decizia privind Ierusalimul aparţine SUA şi nu implică NATO

Stoltenberg: Decizia privind Ierusalimul aparţine SUA şi nu implică NATO

06 Dec 2017   •   13:48
Stoltenberg: Decizia privind Ierusalimul aparţine SUA şi nu implică NATO

Recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului este o decizie naţională, şi nu una adoptată de NATO, a transmis miercuri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, refuzând să facă speculaţii în legătură cu anunţul asupra acestei chestiuni pe care ar urma să îl facă preşedintele american Donald Trump.

 

"Statele sunt cele care iau decizii asupra unor astfel de chestiuni. Iar asta este o decizie a SUA", a spus Stoltenberg.

"NATO nu este parte a procesului de pace din Orientul Mijlociu, însă aliaţii din cadrul NATO sprijină ferm toate eforturile pentru găsirea unei soluţii negociate paşnic la conflictul din Orientul Mijlociu", a adăugat el.

Preşedintele american Donald Trump ar urma să recunoască miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, în sens contrar deceniilor de prudenţă americană în acest dosar şi în ciuda avertismentelor liderilor din regiune, care se tem de o izbucnire a violenţelor.

Liderul de la Casa Albă va ordona totodată pregătirea transferului Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. El nu va fixa totuşi calendarul acestei mutări care ar urma să dureze ani, dată fiind necesitatea de a găsi un amplasament, de a finanţa şi a construi un nou sediu, scrie agerpres.

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg Ierusalim nato