x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn rămâne în arest.

Strauss-Kahn rămâne în arest.

15 Mai 2011   •   21:00
Strauss-Kahn rămâne în arest.

Un tribunal din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn. Judecatoarea Melissa Jackson a hotarat ca acesta sa fie mentinut in arest preventiv pana la urmatoarea audiere, fixata pentru 20 mai.

Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din SUA, surse judiciare americane lasand sa se inteleaga, conform editiei electronice a cotidianului New York Post, ca s-a dorit evitarea unui nou caz Polanski.

Procurorii in acest caz cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI, fara posibilitatea eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii au solicitat eliberarea pentru o cautiune de un milion de dolari si mutarea temporara a domiciliului, la adresa din New York unde locuieste fiica bancherului.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sambata la New York, fiind acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, de o camerista, imigranta de culoare in varsta de 32 de ani, mama a unei fetite de 16 ani. DSK risca, in cazul in care va fi gasit vinovat, o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 20 de ani.

×
Subiecte în articol: dominique strauss-kahn arestat