x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Streptococul A continuă să facă ravagii în Marea Britanie. 30 de copii au murit

Streptococul A continuă să facă ravagii în Marea Britanie. 30 de copii au murit

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2022   •   18:54
Streptococul A continuă să facă ravagii în Marea Britanie. 30 de copii au murit

Cel puțin 30 de copii au murit în Marea Britanie din cauza streptococului A, potrivit ultimului bilanț al Agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA).

Circa 25 de copii cu vârste sub 18 ani au murit în Anglia din cauza iGAS (infecţie invazivă cu streptococ de grup A) în acest sezon, datele fiind din perioada 19 septembrie - 25 decembrie 2022.

Doi copii de 10 ani din Scoția au murit din cauza iGAS din 3 octombrie, a anunțat miercuri Public Health Scotland. Iar decesul a trei copii din cauza iGAS în Belfast și Țara Galilor a fost de asemenea înregistrat de UKHSA, ceea ce ridică numărul total la 30 de decese.

Agenția a înregistrat 151 de cazuri de iGAS la copiii cu vârste între 1 și 4 ani în acest sezon, comparativ cu 194 de cazuri la această grupă de vârstă pe tot parcursul sezoanelor similare din 2017/2018.

S-au înregistrat 102 cazuri la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, comparativ cu 117 din sezonul 2017/018. La toate grupele de vârstă din Anglia, au existat 122 decese cauzate de iGAS.

În sezonul 2017/2018, au existat 355 decese în total în întregul sezon, inclusiv 27 decese la copii.

UKHSA a precizat că infecțiile rămân rare, iar majoritatea cazurilor continuă să se înregistreze la persoanele de peste 45 de ani.

În timp ce marea majoritate a infecțiilor sunt relativ ușoare, uneori bacteria provoacă o boală care pune în pericol viața, numită boală streptococică invazivă de grup A (iGAS).

UKHSA a declarat că datele arată o "creștere în afara sezonului" a infecțiilor cu streptococul A și beta-hemolitic (responsabil pentru scarlatină), precum și un număr mai mare de cazuri de ambele boli decât cel observat într-un an obișnuit.

Au existat 33.836 de notificări de scarlatină în acest sezon, comparativ cu 4.672 în același moment din 2017/2018.

"Continuăm să observăm o creștere a scarlatinei și a și acest lucru este, de înțeles, îngrijorător pentru părinți. Cu toate acestea, aș dori să subliniez că afecțiunea poate fi tratată cu ușurință cu antibiotice și este foarte rar ca un copil să ajungă să se îmbolnăvească mai grav. În timpul iernii, circulă o mulțime de boli care îi pot face pe copii să se simtă rău și, prin urmare, este important să evitați contactul cu alte persoane dacă nu vă simțiți bine, să vă spălați pe mâini în mod regulat și temeinic și să tușiți și strănutați în șervețele. De asemenea, îi îndemn pe toți cei care sunt eligibili pentru vaccinurile gratuite de iarnă să profite de acestea. Majoritatea bolilor de iarnă pot fi gestionate acasă. Cu toate acestea, vă rugăm să vă asigurați că vorbiți cu un profesionist din domeniul sănătății dacă credeți că starea copilului dumneavoastră se înrăutățește, de exemplu dacă se hrănește sau mănâncă mai puțin decât în mod normal, este deshidratat, are o temperatură ridicată care nu scade, este foarte cald și transpirat sau pare mai obosit sau iritabil decât în mod normal", a explicat dr. Obaghe Edeghere, director la UKHSA.

×