x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu SUA: Delta se răspândește rapid în școli când personalul este nevaccinat și nu poartă mască

Studiu SUA: Delta se răspândește rapid în școli când personalul este nevaccinat și nu poartă mască

03 Sep 2021   •   21:00
Studiu SUA: Delta se răspândește rapid în școli când personalul este nevaccinat și nu poartă mască

Varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție, arată un studiu realilzat în Statele Unite ale Americii.

Un studiul realizat în SUA arată că varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție.

Cei de la RoVaccinare prezintă, vineri, un caz al unui focar asociat cu varianta Delta într-o școală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021, care apare în studiul citat. Astfel, în perioada 23 mai - 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei școli primare din Marin, California, după expunerea la un profesor infectat și nevaccinat. Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor față de profesor. Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de două zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinți și frați ai celor care aveau legătură cu școala.

Măsurile de prevenire și combatere a infectării cu SARS-CoV-2 sunt aceleași: purtarea măștii de protecție; vaccinarea celor eligibili, rămânerea acasă a celor care au simptome și testarea periodică.

Mediafax

×