x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA acuză Rusia de lovituri deliberate asupra unor ţinte civile din Siria

SUA acuză Rusia de lovituri deliberate asupra unor ţinte civile din Siria

26 Sep 2016   •   22:35
SUA acuză Rusia de lovituri deliberate asupra unor ţinte civile din Siria

Statele Unite au acuzat luni Rusia şi guvernul de la Damasc că desfăşoară o "campanie concertată de lovire a unor ţinte civile, de supunere a civililor prin bombardamente", transmite DPA.

John Earnest, purtător de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, a citat cele mai recente rapoarte privind lovituri împotriva civililor, inclusiv a alimentării cu apă a sectorului de est al oraşului Alep, controlat de rebelii sirieni. "Ideea de a transforma într-o armă accesul civililor la surse de apă potabilă depăşeşte orice limită. Oamenii de bună-credinţă din întreaga lume ar trebui să protesteze şi chiar protestează", a spus el.

Earnest a declarat că Obama este "profund preocupat" de ultimele violenţe din Siria, de unde sosesc rapoarte despre sute de civili ucişi de o campanie intensă de bombardamente împrejurul Alepului, după sfîrşitul unui armistiţiu de scurtă durată.

"Situaţia a fost teribilă şi vărsarea de sânge revoltătoare, dar la sfârşitul săptămânii trecute am văzut că s-a înrăutăţit", a afirmat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. www.agerpres.ro

×