x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA amenință China: "Nu vom ezita să luăm măsuri împotriva companiilor și persoanelor care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei"

SUA amenință China: "Nu vom ezita să luăm măsuri împotriva companiilor și persoanelor care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei"

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   21:45
SUA amenință China: "Nu vom ezita să luăm măsuri împotriva companiilor și persoanelor care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei"
Sursa foto: Hepta

SUA susține că Beijingul va furniza armament Rusiei, în timp ce China neagă. Secretarul de stat Antony Blinken amenință acum Beijingul cu sancțiuni împotriva persoanelor și firmelor din China implicate, transmite Reuters.

"Ceea ce pot spune este că am avertizat foarte clar China asupra implicaţiilor şi consecinţelor de a da curs furnizării acestui sprijin letal pentru Moscova. De exemplu, nu vom ezita să luăm măsuri împotriva companiilor chineze sau persoanelor care încalcă sancţiunile noastre sau se implică într-un alt mod în sprijinirea efortului de război al Rusiei", a spus Blinken, aflat în Kazahstan. 

El a mai precizat că avertismentul vine ca urmare a unor "informaţii de care dispunem, conform cărora China examinează trecerea de la sprijinul neletal, pe care unele companii îl oferă efortului de război rus în Ucraina, la un sprijin material letal. Sper că Beijingul ia foarte în serios ceea ce spunem". Washingtonul susține că Rusia îi va livra Moscovei drone și muniții. 

SUA, UE, Australia, Japonia, Marea Britanie au impus sancțiuni drastice Moscovei după invazia în Ucraina. SUA vrea ca aceste sancțiuni să fie aplicate și de alte state, cum este China, care nu a fost însă de acord cu niciuna dintre deciziile luate de Casa Albă împotriva Rusiei.

 

×
Subiecte în articol: Rusia China sua antony blinken