x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA ar putea trimite un alt astronaut american pe Lună

SUA ar putea trimite un alt astronaut american pe Lună

31 Ian 2010   •   00:00

Sky News informează despre intenţia lui Barack Obama de a anunţa luni o altă misiune de aselenizare, pentru care NASA va primi fonduri suplimentare de şase miliarde de dolari pentru următorii cinci ani.

Decizia urmează să fie făcută publică în momentul comunicării bugetului planificat pentru 2011, urmând recomandările unei comisii independente, care a fost înfiinţată pentru a asigura viitorul zborului spaţial.

Se aşteaptă ca pentru susţinerea acestei direcţii, NASA să primească fonduri suplimentare de şase miliarde de dolari pentru următorii cinci ani. Obiectivele proiectate se referă la dezvoltarea unei flote spaţiale comerciale, planificarea de zboruri regulate către Lună şi înfiinţarea unei baze permanente acolo până la sfârşitul deceniului.

Programul "Constellation" de zbor spaţial a fost iniţiat de fostul preşedinte George W. Bush şi a absorbit până în prezent fonduri de 9,1 miliarde de dolari. Deşi în perioada crizei au fost operate numeroase reduceri de costuri în cadrul acestui program, măsurile au supărat comunităţile din unele state, ca Houston din Texas, care depind de industria spaţială.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe