x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Avertisment dur asupra relaxării premature a restricţiilor

SUA: Avertisment dur asupra relaxării premature a restricţiilor

12 Mai 2020   •   21:08
SUA: Avertisment dur asupra relaxării premature a restricţiilor

Relaxarea prematură a restricţiilor antiepidemice riscă să genereze "consecinţe grave" în Statele Unite, avertizează dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase, citat de agenţia Associated Press.

"Nu există dubii, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, când renunţi la măsurile de încetinire a contagierii, cazurile reapar. Îngrijorarea mea este că putem asista la mici focare care se pot transforma în epidemii. Consecinţele ar putea fi grave", a declarat dr. Anthony Fauci, în cursul unei audieri în Senatul SUA.

Preşedintele SUA, Donald Trump, îi laudă pe guvernatorii statelor americane care decid să relaxeze restricţiile antiepidemice. Liderul de la Casa Albă pledează pentru reluarea rapidă a activităţilor economice.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus. În SUA s-au înregistrat până în prezent 1.356.037 de cazuri de coronavirus şi 81.076 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

La nivel mondial se înregistrează 4.229.074 de cazuri de coronavirus şi 289.349 de decese.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus sua