x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Biserica Catolică vinde 50 de biserici în Ohio

SUA: Biserica Catolică vinde 50 de biserici în Ohio

07 Dec 2009   •   00:00

Biserica Catolică din Statele Unite ale Americii se pregăteşte să vândă 50 din cele 250 de biserici din Cleveland, Ohio, în special dintre cele aparţinând minorităţilor ungară, poloneză, cehă şi lituaniană! Gestul este posibil să vină pe fondul acoperirii compensaţiilor acordate victimelor din procesele pierdute pentru cazuri de pedofilie, scrie Nepszabadsag, citat de MTI.



Cei mai revoltaţi s-au arătat ungurii din comunitatea bisericii Sfântul Emeric. Purtătorul de cuvânt al comunităţii, Miklos Peller, a declarat că veniturile din vânzarea valoroasei proprietăţi, construite acum 105 ani din donaţii ungare, vor uşura dificultăţile financiare ale Bisericii Catolice din interiorul şi din afara Cleveland-ului.

Comunitatea maghiară a cerut în van episcopului Richard Lennon salvarea celei mai mari biserici ungare americane, iar apelul enoriaşilor locali către Vatican are de asemenea puţine şanse să schimbe situaţia, a comentat publicaţia de la Budapesta. "Ei nu ne vor spune pentru ce au nevoie de aceşti bani, dar se scrie destul (în mass media) despre acele compensaţii", a declarat Peller ziarului, referindu-se la pretenţiile financiare ale victimelor pedofiliei, la adresa Bisericii Catolice.

×
Subiecte în articol: externe