x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA pune condiţii pentru recunoaşterea Palestinei

SUA pune condiţii pentru recunoaşterea Palestinei

17 Noi 2009   •   00:00

Statele Unite au anunţat că se opun unei proclamări unilaterale a unui stat palestinian, reiterând că acest stat trebuie să apară în urma negocierilor între Israel şi palestinieni, relatează AFP. "Noi susţinem un stat palestinian care va fi rezultatul negocierilor între cele două părţi. Noi susţinem crearea unui stat palestinian . Cel mai bun mijloc de a-l obţine este negocierea între cele două părţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Deartamentului de Stat, Ian Kelly.



După 11 luni de blocare a procesului de pace, palestinienii au anunţat duminică, în speranţa ieşirii din impas, că vor cere Consiliului de Securitate al ONU să le recunoască independenţa în frontierele din 1967. Autoritatea Palestiniană nu a contactat Statele Unite şi nici nu a cerut "aprobarea" acestora, a declarat Kelly, refuzând să precizeze dacă Statele Unite se vor opune prin veto acestei iniţative.

Purtătorul de cuvânt a spus că "nu este neapărat de acord" cu sugestia unui jurnalist, potrivit căruia anunţul făcut de Autoritatea Palestiniană ar permite relansarea procesului de pace. "Eu cred că ceea ce trebuie este ca cele două părţi să se aşeze" la masa negocierilor, a reiterat acesta. "Iar pentru acest lucru noi depunem toate eforturile", a continuat el. Ian Kelly a anunţat, de asemenea, că emisarul american George Mitchell se afla luni la Londra pentru a se întâlni cu diplomaţi israelieni.

×
Subiecte în articol: externe