x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA / Şase persoane rănite prin împuşcare în campusul Texas Southern University

SUA / Şase persoane rănite prin împuşcare în campusul Texas Southern University

23 Iul 2009   •   00:00

Şase persoane au fost rănite prin împuşcare aseară în campusul Texas Southern University (TSU). Drama s-a părodus în timpul unei adunări comunitare, de către un agresor aflat într-o maşină în mişcare, relatează AP. Purtătoarea de cuvânt a TSU, Eva Pickens, susţine că printre cei răniţi se află şi un student.



Ea a mai precizat că martorii au relatat poliţiei că agresorul se afla într-o maşină care a trecut pe lângă tinerii adunaţi la evenimentul în aer liber - în cadrul căruia un rapper din Houston promova participarea la vot - şi a deschis focul. Şase persoane au fost împuşcate şi beneficiază în prezent de îngrijiri medicale, dar viaţa nu le este în pericol, a mai precizat ea.

Poliţia campusului TSU crede că incidentul este rezultatul unor rivalităţi între bande, notează AP. Conform oamenilor legii, una dintre bande ar fi din Missouri City, o suburbie din sud-vestul oraşului Houston, iar alta din Fresno, o localitate din apropiere.

TSU este o universitate de tradiţie pentru studenţii de culoare din Houston, cu o cifră de şcolarizare de aproape 10.000 de tineri. Printre gazdele evenimentului s-a numărat consilierul local Peter Brown, care candidează la postul de primar în alegerile din noiembrie. Lucinda Gwinn, care se ocupă de campania electorală a acestuia, a spus că mitingul organizat de deputata Sheila Jackson Lee şi câţiva consilieri locali pentru a promova prezenţa la vot urma să prilejuiască şi un concert al rapperului Trae the Truth.

×
Subiecte în articol: externe