x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA - Scandalul tranzactiilor financiare spionate

SUA - Scandalul tranzactiilor financiare spionate

de Irina Cristea    |    27 Iun 2006   •   00:00
SUA - Scandalul tranzactiilor financiare spionate

Cotidianul american New York Times ar putea fi tras la raspundere pentru ca a dezvaluit informatii despre programul de spionare a tranzactiilor financiare internationale desfasurat de Washington in ultimii cinci ani.

"Presa e de vina"

Cotidianul american New York Times ar putea fi tras la raspundere pentru ca a dezvaluit informatii despre programul de spionare a tranzactiilor financiare internationale desfasurat de Washington in ultimii cinci ani. Potrivit AFP, presedintele Comisiei pentru Securitate Interna din Camera Reprezentantilor, republicanul Peter King, a acuzat conducerea ziarului de conduita scandaloasa, pentru ca a dat publicitatii astfel de informatii sensibile. "New York Times pune propriile prioritati arogante, elitiste si de stanga inaintea intereselor poporului american. Ii solicit procurorului general sa deschida o ancheta si sa declanseze procedura penala impotriva cotidianului New York Times, a jurnalistilor sai si a redactorilor care au colaborat in acest dosar", a precizat Peter King.

ACUZATII. In opinia republicanului, ziarul a incalcat legile americane privind contraspionajul si a compromis politica antiterorista a Statelor Unite.

BAZA DE DATE New York Times a dezvaluit ca SUA au avut acces la o baza de date internationala si au analizat mii de tranzactii bancare in cadrul unui program secret initiat la cateva saptamani dupa atentatele de la 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: externe