x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Stare de urgenţă la New York şi New Jersey

SUA: Stare de urgenţă la New York şi New Jersey

02 Sep 2021   •   21:30
SUA: Stare de urgenţă la New York şi New Jersey

Guvernatorii din New York şi New Jersey au declarat miercuri seară stare de urgenţă ca urmare a ploilor în cantităţi record aduse de furtuna tropicală Ida, care au condus la inundaţii şi condiţii periculoase pe drumuri şi au provocat decesul a cel puţin nouă persoane, conform relatărilor din media locale, relatează Reuters.

''Declar starea de urgenţă pentru a-i ajuta pe newyorkezii afectaţi de furtuna din această seară'', a anunţat pe Twitter guvernatorul statului New York, Kathy Hochul.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a descris miercuri inundaţiile şi vremea severă drept un ''eveniment meteorologic istoric''.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis, pentru prima dată, o avertizare de viituri valabilă pentru New York City.

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în inundaţiile din oraşul Passaic din New Jersey, a declarat pentru CNN primarul Hector Lora.

Edilul a precizat că trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de circa 70 de ani a fost recuperat din mijlocul apelor. Victima se afla la volanul unei maşini care a fost luată de ape, potrivit CNN.

NBC New York a relatat de asemenea că o persoană a murit în New Jersey, iar alte şapte şi-au pierdut viaţa la New York City, inclusiv un băiat în vârstă de 2 ani. Media locale au relatat că victimele au rămas blocate în subsoluri când oraşul a fost inundat în timpul furtunii.

Circulaţia pe aproape toate liniile de metrou din New York a fost suspendată miercuri seară, după ce rămăşiţele uraganului Ida au provocat ploi torenţiale şi au sporit riscul de alunecări de teren şi tornade, a relatat anterior CNN.

Deplasarea tuturor vehiculele, care nu aparţin serviciilor pentru intervenţii de urgenţă, a fost interzisă pe străzile din New York City până joi la ora locală 5:00 din cauza condiţiilor meteorologice.

Cel puţin cinci avertizări de viituri au fost emise miercuri seară de Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, fiind vizată regiunea cuprinsă între zona de vest din Philadelphia şi în nordul New Jersey.
 

×