x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Test nereuşit de apărare antirachetă

SUA: Test nereuşit de apărare antirachetă

01 Feb 2018   •   06:57
SUA: Test nereuşit de apărare antirachetă

Armata SUA a efectuat miercuri, din Hawaii, un test nereuşit de doborâre a unei rachete de exerciţiu, a anuntat un oficial american, pe fondul îngrijorărilor crescânde privind programul balistic şi nuclear dezvoltat de regimul nord-coreean. Vorbind sub protectia anonimatului, acelasi responsabil a precizat că o rachetă SM-3 Block IIA a fost lansată de un sistem Aegis Ashore, dar nu a reuşit să lovească alt proiectil tras de la bordul unei aeronave.

 

Racheta, produsa de Raytheon Co în cooperare cu Japonia, este folosită pentru a intercepta rachete cu rază medie de acţiune. Agenţia de Apărare Antirachetă nu a comentat rezultatul testului, dar a confirmat că a avut loc.

"Agenţia de Apărare Antirachetă şi marinarii din Marina Militară a SUA care formează echipajul Complexului de Testare a Sistemului Antirachetă Aegis la Sol (AAMDTC) au efectuat un test de tir cu rachetă cu încărcătură reală cu ajutorul unei rachete standard SM-3 Block IIA lansată de la Poligonul de Rachete din Kauai, statul Hawaii, miercuri dimineaţa", a declarat Mark Wright, purtător de cuvânt al agenţiei.

Un test de interceptare a unei rachete a eşuat de asemenea anul trecut, în iunie. Doar un test efectuat la începutul anului 2017 s-a dovedit a fi unul de succes.

Ultimul an a adus o intensificare a lansărilor balistice nord-coreene, unele rachete survolând teritoriul japonez, dar şi un al şaselea şi cel mai puternic test nuclear. Aceste acţiuni au determinat o campanie susţinută a SUA pentru întărirea sancţiunilor ONU, ceea ce Phenianul a numit un act de război. AGERPRES

×