x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA trimite 100 de militari în noul contingent al forţelor speciale americane din Irak

SUA trimite 100 de militari în noul contingent al forţelor speciale americane din Irak

02 Dec 2015   •   21:29
SUA trimite 100 de militari în noul contingent al forţelor speciale americane din Irak
Sursa foto: SGT Brandon D. Bolick/U.S. Army

Noua unitate a forţelor speciale pe care SUA doresc să le desfăşoare în Irak pentru raiduri împotriva grupării Statului Islamic va număra 'probabil aproximativ 100 de oameni', a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al armatei americane, relatează AFP.

'Vor fi probabil 100, poate mai puţin', a declarat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al armatei americane, exprimându-se prin videoconferinţă din Bagdad privind această nouă desfăşurare anunţată marţi de ministrul american al apărării, Ashton Carter.

'Nu este vorba de desfăşurarea unei forţe 'majore' de luptă terestră, a indicat purtătorul de cuvânt, precizând că din aproximativ 100 de militari o minoritate ar fi în mod real trupe de comando ce efectuează raiduri, restul fiind personal de sprijin.

Este vorba de efectuarea unor operaţiuni 'foarte precise, chirurgicale' şi 'foarte limitate' privind 'obiective bine planificate şi bine ţintite', a afirmat el. Ministrul apărării Ashton Carter a anunţat marţi desfăşurarea acestei unităţi de forţe speciale în Irak, care ar putea acţiona şi în Siria.

×