x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord lansează primul său submarin tactic de atac nuclear, Hero Kim Kun Ok

Coreea de Nord lansează primul său submarin tactic de atac nuclear, Hero Kim Kun Ok

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   10:00
Coreea de Nord lansează primul său submarin tactic de atac nuclear, Hero Kim Kun Ok
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat primul său „submarin tactic de atac nuclear” și l-a repartizat flotei care patrulează în apele dintre peninsula coreeană și Japonia, a anunțat vineri presa de stat, citată de Reuters.

Submarinul - numit Hero Kim Kun Ok, după o figură istorică nord-coreeană - va fi unul dintre principalele „mijloace ofensive subacvatice ale forței navale”, a declarat liderul Kim Jong Un la ceremonia de lansare de miercuri.

Kim a spus că dotarea marinei cu arme nucleare este o sarcină urgentă și a promis mai multe nave subacvatice și de suprafață echipate cu arme nucleare tactice, a relatat agenția de presă KCNA.

„Ceremonia de lansare a submarinelor a anunțat începutul unui nou capitol pentru consolidarea forței navale a RPDC”, a anunțat KCNA, folosind inițialele numelui oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

Programele de arme nucleare și de rachete balistice ale Coreei de Nord sunt interzise prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea submarinului a atras condamnarea din partea Coreei de Sud și a Japoniei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord Hero Kim Kun Ok