x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suburbiile pariziene iau din nou foc

Suburbiile pariziene iau din nou foc

de Irina Cristea    |    27 Noi 2007   •   00:00
Suburbiile pariziene iau din nou foc
Sursa foto: MARTIN BUREAU/

Moartea a doi adolescenţi intr-o suburbie a Parisului a dus la incidente violentei. Scandalul s-a declanşat de la amănuntul că in accidentul in urma căruia au murit cei doi a fost implicată şi o maşină de poliţie.

Poliţiştii din suburbiile pariziene sunt in alertă după ce două comisariate, mai multe magazine şi maşini au fost vandalizate in noaptea de duminică spre luni, iar 26 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi. Incidentele au avut loc in Villiers-le-Bel şi Arnouville, ca urmare a decesului a doi adolescenţi, transmite BBC, precizănd că in accidentul care a dus la moartea acestora a fost implicată şi o maşină a Poliţiei.

Cei doi tineri, in vărstă de 15 şi 16 ani, circulau cu un scuter furat şi nu purtau căşti de protecţie cănd s-au izbit de o maşină a poliţiei care patrula in zonă. Scuterul a intrat frontal in autovehiculul Poliţiei, făcănd bucăţi parbrizul. Din nefericire, viteza şi lipsa de protecţie le-a fost fatală adolescenţilor.


NEGLIJENŢÃ...? Martorii spun că poliţiştii au părăsit, pur şi simplu, locul accidentului, iar localnicilor ieşiţi in stradă li s-a interzis să ii ajute pe tinerii care zăceau pe caldarăm. Fratele unei victime acuză poliţia de neglijenţă criminală.

Ca urmare a incidentului, oamenii şi-au vărsat amarul şi frustrarea asupra a tot ce le-a ieşit in cale.

Principala ţintă au fost forţele de ordine şi sediile acestora. Nu au scăpat nelovite sau neincendiate mai multe maşini şi magazine. Primarii din suburbiile vizate au făcut apel la calm, existănd temeri că situaţia ar putea degenera in revolte de stradă similare celor care au avut loc la sfărşitul lui 2005.

×
Subiecte în articol: externe