x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal din Suedia a condamnat un bărbat care a încercat să finanțeze o grupare kurdă

Un tribunal din Suedia a condamnat un bărbat care a încercat să finanțeze o grupare kurdă

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   23:00
Un tribunal din Suedia a condamnat un bărbat care a încercat să finanțeze o grupare kurdă

Un tribunal suedez a stabilit la finalul unui proces că un bărbat este vinovat pentru că a încercat să finanțeze o grupare militantă kurdă aflată în afara legii, potrivit Reuters.

Decizia a fost anunțată joi. Bărbatul a fost găsit vinovat de tentativă de finanțare a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă împotriva statului turc încă din 1984 și care este în afara legii.

„Tribunalul districtual condamnă un bărbat kurd la patru ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de șantaj în formă agravantă, infracțiune gravă cu arme de foc și tentativă de finanțare în formă agravantă a terorismului. Bărbatul trebuie, de asemenea, să fie expulzat din Suedia cu interdicția de a se întoarce aici fără limită de timp", scrie în verdictul tribunalului districtual din Stockholm.

Decizia apare la câteva zile înainte de summit-ul NATO de la Vilnius. La întâlnirea care va avea loc pe 11 și 12 iulie s-ar putea discuta și despre aderarea Suediei la organizația nord-atlantică.

Până în prezent, candidatura țării nordice a fost blocată de Ungaria și de Turcia. Ankara a cerut de mai multe ori Suediei să ia măsuri împotriva susținătorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și a membrilor unei organizații pe care turcii o consideră răspunzătoare pentru o tentativă de lovitură de stat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: suedia grupare tribunal condamnare