x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sunak intenţionează să îl menţină pe Hunt ministru de Finanţe, iar Raab va deveni vicepremier

Sunak intenţionează să îl menţină pe Hunt ministru de Finanţe, iar Raab va deveni vicepremier

25 Oct 2022   •   20:20
Sunak intenţionează să îl menţină pe Hunt ministru de Finanţe, iar Raab va deveni vicepremier

Noul premier britanic Rishi Sunak îl va menţine pe Jeremy Hunt în postul de ministru de Finanţe, iar Dominic Raab va fi viceprim-ministru şi ministru al Justiţiei, însă Jacob Rees-Mogg nu va mai ocupa funcţia de ministru al Mediului de Afaceri.

Rishi Sunak, învestit marţi în funcţia de prim-ministru, lucrează la configurarea Cabinetului guvernamental.

Jeremy Hunt va fi în continuare ministru de Finanţe, iar Dominic Raab va deveni ministru al Justiţiei şi vicepremier. Suella Braverman va redeveni ministru de Interne, iar James Cleverly rămâne ministru de Externe, potrivit unor surse politice de la Londra citate de postul de televiziune Sky News.

La rândul său, Ben Wallace va conduce în continuare Ministerul britanic al Apărării, iar Grant Shapps va deveni ministru al Mediului de Afaceri, în locul lui Jacob Rees-Mogg.

Conform surselor citate, Ranil Jayawardena nu va mai fi ministru al Mediului, iar Kit Malthouse se retrage din postul de ministru al Educaţiei.

Imediat după primirea mandatului de premier din partea regelui Charles, Rishi Sunak a declarat că Marea Britanie se confruntă cu o "criză economică profundă" şi a semnalat că pregăteşte acţiuni "dificile" în sensul obţinerii "stabilităţii".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rishi sunak