x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un surfer profesionist a murit la 44 de ani, rănit de propria placă

Un surfer profesionist a murit la 44 de ani, rănit de propria placă

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   20:30
Un surfer profesionist a murit la 44 de ani, rănit de propria placă
Sursa foto: Hepta

Surferul profesionist hawaiian Mikala Jones a murit la 44 de ani după ce a fost rănit de propria placă. Fotograful, care a început să facă surf de la o vârstă fragedă, era în Indonezia când aripioara de pe placa sa i-a tăiat artera femurală.

Mikala Jones, în vârstă de 44 de ani, făcea surf duminică în Insulele Mentawai, în largul coastei vestice a Sumatrei, când aripioara plăcii de surf i-a tăiat artera femurală, potrivit tatălui său, John Jones, citat de Sky News.

Artera femurală este un vas de sânge din coapsă care furnizează sânge picioarelor.

Fotograful de surf Woody Woodworth, care spunea că Jones a făcut cea mai bună fotografie de surf pe care a văzut-o vreodată, a declarat că rănile provocate de aripioarele plăcilor de surf sunt frecvente. Unora dintre surferi le place să mențină aripioarele ascuțite, deoarece cred că astfel îi ajută să se miște mai precis pe valuri, însă o aripioară poate fi ca un topor când întâlnește un val puternic.

Jones a început să facă surf la vârsta de șapte sau opt ani și a ajuns să câștige două campionate naționale ca amator.

Spre deosebire de alți fotografi care făceau fotografii de pe plajă sau cu alte persoane în apă, Jones făcea fotografii și înregistrări video cu valurile care se încolăceau în jurul său în timp ce stătea ghemuit pe placă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: surfer