x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surse: Serghei Șoigu si-ar fi dat demisia din funcția de ministru al Apărării

Surse: Serghei Șoigu si-ar fi dat demisia din funcția de ministru al Apărării

08 Oct 2022   •   20:52
Surse: Serghei Șoigu si-ar fi dat demisia din funcția de ministru al Apărării

Mai multe canale neoficiale de Telegram au anunțat în această seară că unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Vladimir Putin și-ar fi dat demisia. Este vorba despre Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

Informația a fost comentată în această seară la antena3 de analistul militar Radu Tudor, care a precizat că se vorbește despre demisia lui Șoigu pe canale rusești de Telegram, neexistând până la acest moment nicio confirmare oficială din partea autorităților.

De altfel, în ultima perioadă Șoigu a fost acuzat de mai multe voci pentru dezastrul militar din Ucraina, mai ales după ce „mobilizarea parțială” anunțată de Putin s-a dovedit a fi un eșec.  

Printre cei care arată cu degetul spre Șoigu se numără liderul cecen, Ramzan Kadîrov, dar și un fost comandant rus, Igor Ghirkin, care a declarat că îl acuză "direct pe Serghei Șoigu de, cel puțin, neglijență criminală”.

Cea mai dură declarație împotriva lui Serghei Șoigu a fost făcută de Kirill Stremousov, proaspăt instalat de Moscova la conducerea regiunii ucrainene Herson, care a spus că "ministrul Apărării, care a permis ca această situație să se întâmple, ar putea, în calitate de ofițer, să se împuște singur"

×
Subiecte în articol: Serghei Şoigu demisie Rusia Vladimir Putin