x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 4 suspecți au fost reținuți după masacrul din Rusia, în care au murit 133 de persoane

4 suspecți au fost reținuți după masacrul din Rusia, în care au murit 133 de persoane

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   07:59
4 suspecți au fost reținuți după masacrul din Rusia, în care au murit 133 de persoane
Sursa foto: Hepta

Un tribunal din Moscova a ordonat ca patru suspecţi în cazul atacului de la concertul de la Crocus City Hall să fie ţinuţi în arest preventiv timp de două luni, până la proces.

Dalerdzhon Barotovici Mirzoyev, cetăţean din Tadjikistan, "şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia" pentru că a tras asupra cetăţenilor ruşi aflaţi în sala de concerte şi a dat foc clădirii, au publicat pe Telegram instanţele din oraşul Moscova.

Saidakrami Murodali Rachabalizoda şi-a "recunoscut, de asemenea, vinovăţia" pentru o acuzaţie de terorism, potrivit unei postări pe canalul Telegram, care nu a oferit mai multe detalii.

Perioadele de detenţie pentru toţi patru suspecţii vor expira pe 22 mai.

Toți riscă închisoare pe viaţă.

Incidentul de lângă Moscova este cel mai mortal atac revendicat de ISIS pe teritoriul european şi cel mai mortal atac comis de orice grup în Rusia de la Beslan din 2004.

Duminică a fost zi de doliu naţional în Rusia după masacrul comis vineri, cel mai sângeros atac de pe teritoriul european revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Indivizi au pătruns în sala de spectacole Crocus City Hall, înainte de a deschide focul cu arme automate asupra mulţimii şi de a declanşa un incendiu cu un lichid inflamabil, provocând moartea a cel puţin 133 de persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: suspecti arestaţi atac mortal Rusia