x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Susţinătorii lui Obama, ţinta unor mesaje false

Susţinătorii lui Obama, ţinta unor mesaje false

05 Noi 2008   •   00:00

Alegătorii din câteva state au primit SMS-uri sau e-mailuri false care cereau susţinătorilor lui Barack Obama, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale, să-şi amâne exprimarea votului până miercuri, din cauza cozilor mari care s-au format, relatează CNN.



Mesajele - o tehnică obişnuită de comunicare electorală - au apărut marţi pe telefoanele mobile şi pe computerele unor utilizatori din state-cheie precum Florida, Virginia şi Missouri, dar şi în alte state. Unul dintre mesaje pretindea în mod fals că este o alertă de tip "breaking news" de la CNN. "Din cauza întârzierilor mari, tuturor alegătorilor lui Obama li se cere să aştepte şi să voteze mâine, 5 noiembrie", spunea acest mesaj.

În Maryland, o purtătoare de cuvânt a procurorului general Douglas Gansler a declarat că au fost primite plângeri în legătură cu astfel de mesaje. De asemenea, mesaje similare au fost raportate în Texas, Mississippi, Alabama, Maryland şi Arkansas.

În Virginia, hackerii au intrat în reţeaua Universităţii George Mason pentru a trimite mesajul. Săptămâna trecută, fluturaşi cu un mesaj similar au fost răspândiţi în sud-estul statului, dar poliţia a anunţat luni că nu îl va pune sub acuzare pe bărbatul care le-a tipărit, iar secretarul comisiei electorale a statului a spus că este vorba despre "o glumă care a scăpat de sub control".

×