x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de oameni arestati in Rusia pentru ca au iesit in strada!

Sute de oameni arestati in Rusia pentru ca au iesit in strada!

29 Ian 2018   •   09:12
Sute de oameni arestati in Rusia pentru ca au iesit in strada!

Aproape 250 de persoane participante la mitingurile organizate pe intreg teritoriul Rusiei in semn de protest fata de refuzul autoritatilor de a accepta inregistrarea candidaturii opozantului Aleksei Navalnyi, el insusi luat pe sus de fortele de ordine si dus la sectia de politie, la alegerile prezidentiale din martie anul curent.

 

In total, astfel de actiuni au avut loc in 84 de orase din Rusia, la Moscova marsul desfasurandu-se fara prea multe arestari, dupa cum constata presa locala. Concret, au fost doar 16 manifestanti retinuti, fata de 50 la Ceboksar si 45 la Ufa.

Potrivit estimarilor, in capitala rusa numarul protestantilor nu a depasit 2.500 de persoane. "Nu a existat un scenariu anume pentru actiunile de duminica, la fel cum nici un loc anume de intalnire. Navalnyi i-a chemat pe oameni sa vine in orice punct de pe Bulevardul Tverskoi", nota, spre exemplu, cotidianul Kommersant, subliniind ca politia nu s-a obosit prea tare sa-i impiedice pe moscoviti sa protesteze.

Cei mai multi demonstranti s-au strans in jurul statuii lui Maiakovski. "Piata din jurul monumentului s-a umplut rapid de oameni. S-a scandat 'Jos Tarul!', 'Nu suntem animale, vom boicota alegerile!', 'Navalnyi presedinte!'. Vedeta mitingului a fost o tanara intr-o haina portocalie, care a comentat totul in stil Comedy Club. A iesit un spectacol destul de haios. S-au amuzat chiar si politistii, desi ei au fost tinta celor mai multe glume", a continuat Kommersant.

×