x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de oameni, cu zeci de mașini, elicoptere și avioane, luptă cu trei incendii uriașe în Turcia

Sute de oameni, cu zeci de mașini, elicoptere și avioane, luptă cu trei incendii uriașe în Turcia

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2024   •   12:15
Sute de oameni, cu zeci de mașini, elicoptere și avioane, luptă cu trei incendii uriașe în Turcia

Sute de oameni cu zeci de mașini, elicoptere și avioane luptă cu trei incendii uriașe care au izbucnit în vestul Turciei. Este vorba despre incendii de vegetație. Deși nu există un pericol iminent privind localitățile din regiune, mai multe persoane au fost evacuate.

Pompierii încearcă să stingă incendiile care fac ravagii în nord-vestul Turciei, a declarat ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, potrivit Reuters.

14 avioane, 31 de elicoptere și 265 de vehicule terestre au fost implicate în eforturile de stingere a incendiilor, împreună cu aproximativ 1.400 de pădurari, a spus Yumakli.

Incendiile au izbucnit în districtul Eceabat din provincia Canakkale, în districtul Goynuk din provincia Bolu și în districtul Gordes din provincia Manisa.

Deocamdată nu se știe ce a provocat incendiile.

Guvernatorul din Canakkale, Omer Toraman, a spus că anumite zone din trei sate au fost evacuate ca măsură de precauție. Și guvernatorul din Bolu, Erkan Kilic, a declarat că aproximativ 100 de hectare de teren au fost afectate în incendiu și că trei sate au fost evacuate ca măsură de precauție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turcia incendii pompieri avioane masini