x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii l-au lichidat pe teroristul care a pus la cale atentatul soldat cu moartea a 13 americani

Talibanii l-au lichidat pe teroristul care a pus la cale atentatul soldat cu moartea a 13 americani

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   10:30
Talibanii l-au lichidat pe teroristul care a pus la cale atentatul soldat cu moartea a 13 americani

Talibanii l-au ucis pe liderul terorist care a pus la cale atentatul de la aeroportul din Kabul, în care au murit 13 militari americani, potrivit Sky News.

Tailbanii au omorât un lider al grupării Stat Islamic care a pus la cale atentatul sinucigaș cu bombă de la aeroportul din Kabul, soldat cu moartea a 13 membri ai armatei americane.

Informația nu a fost făcută publică, dar armata americană a informat familiile victimelor despre uciderea liderului terorist, potrivit Sky News. Ulterior, membrii familiilor personalului american au răspândit informația într-un grup de mesagerie, iar informația a fost confirmată de surse americane pentru Associated Press.

Liderul SI, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost ucis în sudul Afganistanului la începutul lunii aprilie. Talibanii desfășurau o serie de operațiuni împotriva grupării și inițial nu au recunoscut persoana pe care au ucis-o, a adăugat sursa americană.

Explozia din fața aeroportului din 2021 a avut loc când mii de afgani încercau să se îmbarce în avioane pentru a fugi din țară în timp ce talibanii preluau puterea în țară. Aproximativ 170 de afgani au fost uciși în atentatul cu bombă din fața aeroportului internațional Hamid Karzai, la 26 august 2021.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: talibani atentat contra americani