x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii au trecut la ofensivă, pe fondul retragerii forțelor internaționale

Talibanii au trecut la ofensivă, pe fondul retragerii forțelor internaționale

05 Iun 2021   •   21:30
Talibanii au trecut la ofensivă, pe fondul retragerii forțelor internaționale

Talibanii au capturat două districte situate în două provincii diferite din Afganistan, care se adaugă victoriilor militare recente, informează dpa. Ei au preluat controlul asupra districtului Shenkai din sudul provinciei Zabul, vineri, după o săptămână de lupte grele şi un asediu asupra districtului.

De asemenea, districtul Gizab din sudul provinciei Uruzgan a intrat sub controlul talibanilor, în aceeași zi, după o luptă prelungită cu forţele de securitate. Au fost raportate, concomitent, lupte grele în districtul Deh Yak din provincia sud-estică Ghazni, care a fost pe punctul de a cădea în mâinile talibanilor.

În acelaşi timp, ciocnirile din districtul Farsi al provinciei Herat din vestul ţării s-au soldat cu cel puţin nouă poliţişti morţi. De săptămâni întregi, luptele au continuat în multe districte ale acestei provincii vestice.

Talibanii au capturat deja patru districte, inclusiv unul din apropierea capitalei Kabul, de la începutul lunii mai. Ei au intensificat atacurile asupra capitalelor provinciale, centrelor raionale şi a bazelor mai mari de securitate în urma retragerii forţelor internaţionale din Afganistan, proces început pe 1 mai. Retragerea urmează să fie finalizată până la 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: talibani