x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii încep măsurile radicale. Fetele trebuie separate de băieţi în clasele din provincia Herat

Talibanii încep măsurile radicale. Fetele trebuie separate de băieţi în clasele din provincia Herat

21 Aug 2021   •   19:00
Talibanii încep măsurile radicale. Fetele trebuie separate de băieţi în clasele din provincia Herat

Oficialii talibani din vestul provinciei Herat au ordonat ca fetelor să nu li se mai permite să stea în aceleaşi clase cu băieţii, relatează khaama.com.

Într-o întâlnire de trei ore între profesori şi oficialii talibani, aceştia din urmă au spus că nu există nicio justificare pentru acest tip de educaţie mixtă.

În prezent co-educaţia este aplicată atât în ​​universităţile guvernamentale, cât şi în universităţile private.

Profesorii din vestul provinciei Herat au argumentat că universităţile şi institutele guvernamentale pot gestiona clase separate, dar din cauza numărului limitat de studente din instituţiile private, acestea din urmă nu îşi pot permite să creeze clase separate.

Mullah Farid, care a reprezentat talibanii în cadrul reuniunii din provincia Herat, a spus că ar trebui încheiată co-educaţia, deoarece sistemul este „rădăcina tuturor relelor din societate".

Profesorii din provincia Herat au declarat că, din moment ce instituţiile private nu îşi pot permite cursuri separate, mii de fete pot rămâne private de învăţământul superior.

Există aproximativ 40.000 de studenţi în provincie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: talibanii