x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii se distrează pe seama problemelor statului federal american

Talibanii se distrează pe seama problemelor statului federal american

09 Oct 2013   •   17:47
Talibanii se distrează pe seama problemelor statului federal american

Fundamentaliştii talibani care luptă împotriva forţelor americane în Afganistan au ironizat oprirea parţială a activităţii statului federal american, acuzând clasa politică de la Washington că "suge sângele propriului popor", relatează AFP.

"Americanii ar trebui să realizeze că oamenii politici se joacă cu viitorul lor, ca şi cu cel al ţărilor oprimate, pentru a servi unor interese anume", scriu rebelii într-un comunicat publicat în limba engleză, marţi seara, pe site-ul lor de Internet.

Acest text descrie cu multe detalii consecinţele paraliziei bugetare a Administraţiei americane evocând "închiderea muzeelor, a Statuii Libertăţii şi a parcurilor naţionale".

"Cine seamănă vânt, culege furtună", comentează insurgenţii pe tonul pe care îl adoptă frecvent pentru a critica americanii sau Guvernul afgan.

"În loc să sugă sângele propriului popor", oficialii politici americani ar trebui mai degrabă să îşi consacre eforturile "păcii", adaugă rebelii, care conduc o insurgenţă violentă în Afganistan, unde comit atentate, asasinate sau răpiri.

×
Subiecte în articol: talibani