x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Țara care acordă 1.000 de euro lunar pentru vârstnicii vulnerabili

Țara care acordă 1.000 de euro lunar pentru vârstnicii vulnerabili

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   12:30
Țara care acordă 1.000 de euro lunar pentru vârstnicii vulnerabili
Sursa foto: Hepta

O țară UE oferă sprijin oamenilor vârstnici. Decretul care stabilește această măsură s-a lăsat așteptat peste două decenii.

Populația este tot mai îmbătrânită, astfel încât guvernul de la Roma a stabilit măsuri pentru sprijinirea persoanelor în vârstă cu venituri mici, în cadrul unui plan pe doi ani, în valoare de peste 1 miliard de euro. 

Printre măsurile prevăzute este și un ajutor lunar în valoare de 1.000 de euro pentru cei de peste 80 de ani, aflați într-o situație dvulnerabilă. Acești ar urma să beneficieze de acest suport financiar în perioada 2025 - 2026.

"Așa cum am promis, astăzi am aprobat un decret legislativ de punere în aplicare a Pactului pentru persoanele vârstnice: este o reformă de care suntem mândri și pe care Italia o așteaptă de mai bine de 20 de ani, doar o etapă care va continua pe parcursul întregii legislaturi", a declarat premierul italian Giorgia Meloni, citată de Agenzia Nova.

Cu o vârstă mediană de 48 de ani, Italia este ţara cea mai ”bătrână” din UE, iar pensiile reprezintă peste 15% din PIB, fiind de aşteptat ca în 2042 să ajungă la 17%, transmite antena3CNN.

×
Subiecte în articol: batrani vârstnici vulnerabil ajutor italia