x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tarat in scandalul altora - Simeon, nevinovat

Tarat in scandalul altora - Simeon, nevinovat

de Irina Cristea    |    01 Iul 2006   •   00:00
Tarat in scandalul altora - Simeon, nevinovat

Informatiile compromitatoare legate de fostul premier bulgar Simeon de Saxa-Coburg au fost pure inventii. Acuzatorul a recunoscut ca l-a tarat in noroi doar pentru a-i face pe plac Printului Victor Emmanuel de Savoia, care avea de reglat niste conturi cu fostul premier.

Omul de afaceri Paolo Cerani a vrut sa il ajute pe controversatul Print Victor Emmanuel de Savoia in incercarea de a-l compromite pe varul sau, fostul premier bulgar Simeon de Saxa-Coburg. Potrivit cotidianului spaniol ABC, citat de Novinite, asa se explica scandalul recent in care Simeon a fost acuzat ca s-a folosit in campania electorala de bani obtinuti prin mijloace ilicite de Savoia.

In realitate, totul a fost o inscenare prin care varul din Italia voia sa i-o plateasca varului din Bulgaria, pentru ca s-a opus unor afaceri ale companiilor italiene pe teritoriu bulgar, scrie publicatia ABC.

CENUSA IN CAP. "Am gresit ca am vrut sa-l ajut pe Victor Emmanuel, i-am facut jocul sustinand toate aceste inventii", a mai spus Cerani, de data aceasta pentru saptamanalul Novella Duemila. "Stiu ca am facut o greseala, dar cine si-ar fi inchipuit ca toate aceste informatii vor fi facute publice?", a adaugat el. Inscenarea urma sa includa si o serie de acte false. Victor Emanuel planuia sa roage un prieten care derula afaceri imobiliare sa redacteze documente fictive care sa ii serveasca apoi drept arma contra lui Simeon.

×
Subiecte în articol: externe