x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taximetriștii parizieni blocheazeă accesul către aeroporturi și gări

Taximetriștii parizieni blocheazeă accesul către aeroporturi și gări

25 Iun 2015   •   08:34
Taximetriștii parizieni blocheazeă accesul către aeroporturi și gări

Accesul la trei terminale ale aeroportului Roissy din Paris a fost blocat joi dimineaţa şi circulaţia a fost perturbată în unele cartiere capitala pariziană din cauza unei acţiuni de protest a taximetriştilor, relatează AFP.

Accesul la terminalele 2E, 2F şi 2D pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle a fost blocat la puţin timp după 06.00 (04.00 GMT), a anunţat o sursă aeroportuară. Circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate spre aeroportul situat la nord de Paris.

'Taxiurile încep să se adune la Roissy şi Orly', un alt aeroport parizian, a anunţat o sursă a poliţiei. Mii de taxiuri se vor îndrepta joi dimineaţa spre aeroporturi şi gări, la Paris şi în toată Franţa, pentru a denunţa 'concurenţa neloială' a aplicaţiei mobile UberPOP, într-un context tensionat de agresiuni.

Manifestaţii sunt prevăzute la Paris în faţa aeroporturilor Roissy şi Orly, a gărilor de nord, Lyon şi Montparnasse, precum şi în multe alte locuri din capitală. Alte proteste urmează să aibă loc în ţară, la Nisa, Marsilia, Toulouse, Bordeaux, Lyon şi Lille.

×