x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taylor Swift amenință că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat

Taylor Swift amenință că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   17:30
Taylor Swift amenință că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat
Sursa foto: Hepta

Un student care urmărește avioanele private ale celebrităților spune că avocații lui Taylor Swift au amenințat că îl vor da în judecată pentru că a împărtășit online informațiile despre zborurile ei.

Jack Sweeney folosește date disponibile publicului pentru a urmări decolările și aterizările avioanelor aparținând unor persoane bogate și le postează o zi mai târziu, relatează BBC.

Urmărirea echivalează cu "stalking-ul", susțin avocații lui Swift.

Avocații lui Swift i-au trimis o scrisoare de încetare a urmăririi lui Sweeney, un student în vârstă de 21 de ani la University of Central Florida, cerându-i să înceteze să mai partajeze locația avionului privat al artistei.

Scrisoarea, emisă în decembrie, spune că informațiile reprezintă "o amenințare iminentă la adresa siguranței și bunăstării" lui Swift, numind-o "o chestiune de viață sau de moarte" pentru ea.

Aceasta citează numeroși hărțuitori cu care a avut de-a face în cariera sa și spune că datele le oferă infractorilor "o foaie de parcurs pentru a-și duce la îndeplinire planurile".

BBC nu a analizat în mod independent scrisoarea, al cărei conținut a fost relatat de presa americană.

Într-o declarație pentru BBC, Sweeney a spus: "Nu intenționez nicăieri să fac rău. Cred că Swift are câteva cântece bune. Cred în transparență și în informațiile publice", a spus el.

El a adăugat că a primit scrisoarea de amenințare după ce mass-media a început să analizeze cu atenție amprenta de carbon a lui Swift. În 2022, Swift s-a aflat în fruntea listei celebrităților cu cele mai mari emisii de CO2 ale avioanelor private, potrivit firmei de marketing digital Yard.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taylor swift zboruri judecata