x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ted Keneddy a fost înmormântat la Boston, alături de fraţii săi

Ted Keneddy a fost înmormântat la Boston, alături de fraţii săi

29 Aug 2009   •   00:00
Ted Keneddy a fost înmormântat la Boston, alături de fraţii săi
Sursa foto: /Reuters

Slujba religioasă celebrată cu prilejul funeraliilor senatorului american Edward "Ted" Keneddy, decedat la vârsta de 77 de ani, s-a desfăşurat sâmbătă într-o Biserică din Boston (Massachusetts). La ceremonie a participat inclusiv preşedintele SUA, Barack Obama. El a fost înmormântat alături de cei doi fraţi ai săi asasinaţi, John şi Bob Kennedy.



Sicriul, acoperit cu drapelul american, a fost transportat în Biserica "Our Lady of Perpetual Help" de o gardă de onoare în uniformă. Ginerele lui Ted Kennedy, Curran Raclin, a intervenit primul în cadrul ceremoniei religioase, fiind urmat de fiica sa Kara. Barack Obama a rostit panegiricul, dar nu a asistat la înmormântare. Numeroase personalităţi, între care foştii preşedinţi George W. Bush, Jimmy Carter şi Bill Clinton, i-au adus sâmbătă un ultim omagiu lui Edward "Ted" Kennedy, "patriarhul" celei mai cunoscute familii politice americane, cu prilejul ceremoniei religioase din Boston. O mulţime numeroasă a sfidat ploaia şi vântul pentru a fi în apropiere.

Biserica "Our Lady of Perpetual Help" din Boston ocupa un loc special în inima lui Ted Kennedy, personalitate marcantă a stângii americane şi din Senat, pentru că acolo s-a rugat în fiecare zi când fiica sa Kara primea îngrijiri medicale într-un spital din apropiere din cauza unui cancer pulmonar.

După-amiază, cortegiul funerar a traversat capitala şi a facut o scurtă oprire în faţa Capitoliului, îndreptându-se apoi spre Cimitirul Naţional din Arlington, în apropiere de Washington. Cimitirul Naţional din Arlington este un loc simbolic al SUA, unde sunt veneraţi eroii de război, unde sunt înmormântaţi 300.000 de militari, marii eroi ai naţiunii, în special cei căzuţi în luptă. Acest cimitir primeşte aproape patru milioane de vizitatori pe an.

×
Subiecte în articol: externe