x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Televiziunea publică elenă emite din nou. Guvernul grec spune că este o "fază de tranziţie"

Televiziunea publică elenă emite din nou. Guvernul grec spune că este o "fază de tranziţie"

10 Iul 2013   •   11:55
Televiziunea publică elenă emite din nou. Guvernul grec spune că este o "fază de tranziţie"
Sursa foto: SIMELA PANTZARTZI/EPA

Radioteleviziunea publică elenă a început să emită din nou, în această dimineaţă, la aproape o lună după ce guvernul a închis brusc ERT din cauza reducerilor bugetare, relatează AFP, citată de Agerpres. "Este vorba de o fază de tranziţie. Foarte curând, o nouă televiziune publică îşi va transmite programele", a declarat pentru postul privat Mega Pantelis Kapsis ministrul adjunct responsabil cu televiziunea publică.

Guvernul intenţionează să transmită un program temporar până când va putea angaja un nou personal cu care să lanseze noua companie de radiodifuziune publică, ce va succeda ERT, probabil până în toamna acestui an.

La 11 iunie, premierul grec, Antonis Samaris, aflat la conducerea unei coaliţii guvernamentale fragile, a închis fără preaviz radioteleviziunea publică ERT, motivând o proastă gestiune a acesteia.

Închiderea ERT a provocat reacţii din partea comunităţii internaţionale şi o remaniere guvernamentală, în timp ce angajaţii ERT au încercat să transmită în continuare programe prin metode improvizate şi cu ajutorul Uniunii Europene a Audiovizualului (UER), care grupează principalele grupuri audiovizuale publice.

×
Subiecte în articol: televiziunea publica grecia