x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teoria conspiraţiei. Jurnalistul Michael Hastings, decedat într-un oribil accident de circulaţie, contactase Wikileaks înainte să moară (VIDEO)

Teoria conspiraţiei. Jurnalistul Michael Hastings, decedat într-un oribil accident de circulaţie, contactase Wikileaks înainte să moară (VIDEO)

20 Iun 2013   •   17:30
Teoria conspiraţiei. Jurnalistul Michael Hastings, decedat într-un oribil accident de circulaţie, contactase Wikileaks înainte să moară (VIDEO)

Jurnalistul Michael Hastings, al cărui articol despre Stanley McChrystal, comandantul trupelor americane din Afganistan, publicat în revista Rolling Stone în 2010 a dus la demiterea acelui general, a murit într-un oribil şi suspect accident de automobil în Los Angeles. Potrivit unui mesaj publicat de Wikileaks, pe pagina de Twitter, jurnalistul contactase un avocat al Wikileaks cu doar cateva ore inainte sa moară. Acesta i-ar fi spus avocatului Wikileaks că FBI-ul l-ar fi luat în vizor.

Un comunicat dat publicităţii de editorul-şef al publicaţiei online BuzzFeed afirmă că Michael Hastings, în vârstă 33 de ani, a fost ucis în acel accident, însă nu a oferit alte detalii. Poliţia americană a spus că un bărbat neidentificat a fost ucis în dimineaţa zilei de marţi, după ce automobilul său s-a izbit de un copac, în apropiere de Hollywood, şi apoi a luat foc. Autorităţile au descris incidentul spunând că a fost singurul accident fatal din traficul din Los Angeles în acea zi. Şoferul era singurul ocupant al automobilului, potrivit poliţiei locale.



Medicul legist Fred Corral a precizat că trupul conducătorului auto a ars aproape în totalitate şi nu mai poate fi recunoscut şi a cerut o anchetă pentru a putea identifica victima.

Michael Hastings a devenit cunoscut pentru colaborarea sa cu revista Rolling Stone. Articolul său publicat în această revistă "The Runaway General" a dus la demisia generalului McChrystal din funcţia de comandant al trupelor americane din Afganistan în iunie 2010.

Eric Bates, editor-excutiv la Rolling Stone, spune că în acea vreme armata americană a permis o întrevedere a reprezentanţilor revistei cu generalul McChrystal, sperând că o prezentare pozitivă a armatei în paginile pubicaţiei ar putea fi pe placul cititorilor tineri şi ar putea stimula procesul de recrutare din armata americană. În schimb, Michael Hastings a prezentat în articolul său comentariile negative făcute de generalul McChrystal şi adjuncţii săi la adresa preşedintelui Barack Obama şi a altor lideri americani din societatea civilă, determinându-l pe preşedintele american să îl elibereze din funcţie.

Michael Hastings, care a rămas editor-colaborator la revista Rolling Stone şi jurnalist la BuzzFeed, a acoperit din punct de vedere mediatic războaiele din Afganistan şi Irak şi a lucrat anterior pentru revistele GQ şi Newsweek.




×