x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru persoane au fost arestate în Europa pentru un presupus complot terorist internațional al Hamas

Patru persoane au fost arestate în Europa pentru un presupus complot terorist internațional al Hamas

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   20:52
Patru persoane au fost arestate în Europa pentru un presupus complot terorist internațional al Hamas
Sursa foto: Hepta

Patru persoane au fost arestate joi în Germania și în Țările de Jos, fiind suspectate că fac parte dintr-un complot terorist internațional al Hamas, despre care procurorul federal german a declarat că urmărea să vizeze instituții evreiești din Europa, potrivit The Guardian

Procurorul federal al Germaniei a declarat că trei bărbați au fost reținuți joi la Berlin și al patrulea la Rotterdam.

Aceștia au fost descriși ca fiind „membri vechi ai Hamas” care au avut legături militare și „au participat la operațiuni Hamas în străinătate”.

Unul dintre membrii grupului, numit doar Abdelhamid Al A, a fost acuzat de procuror că „a început să caute o ascunzătoare subterană de arme în Europa cel târziu în primăvara anului 2023” la ordinul liderilor Hamas cu sediul în Liban.

„Armele urmau să fie duse la Berlin și păstrate în stare de pregătire în vederea unor potențiale atacuri teroriste împotriva unor instituții evreiești din Europa”, se arată într-un comunicat.

Autoritățile germane au dat numele și inițialele numelor de familie ale celor patru arestați: Abdelhamid Al A, născut în Liban, Mohamed B, cetățean egiptean, Nazih R, cetățean olandez care, potrivit poliției olandeze, are 57 de ani, Ibrahim El-R, născut în Liban.

Trei persoane au fost de asemenea arestate în Danemarca, acuzate de terorism, iar premierul danez Mette Frederiksen a transmis că a existat o amenințare de atac terorist „cât se poate de serioasă”.

Poliția daneză a declarat că investigația lor a dezvăluit că „o rețea de persoane a pregătit un act terorist” care a traversat frontierele internaționale, potrivit lui Flemming Drejer, comisar-șef de poliție.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: terorism Germania hamas complot