x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tesla exclusă din indicele S&P 500 ESG. Elon Musk reacționează

Tesla exclusă din indicele S&P 500 ESG. Elon Musk reacționează

19 Mai 2022   •   09:18
Tesla exclusă din indicele S&P 500 ESG. Elon Musk reacționează

Constructorul american de vehicule electrice Tesla a fost exclus din indicele S&P 500 ESG din cauza unor accidente produse de pilotul automat și a unor acuzații de discriminare rasială, scrie Reuters.

Tesla este cea mai valoroasă companie din industria auto datorită vehiculelor electrice și s-a extins și la baterii pentru reţele electrice şi sisteme de producţie de energie fotovoltaică.

Compania a fost însă exclusă din indice deoarece nu a oferit detalii despre reducerea emisiilor de carbon și nici despre derularea afacerilor. 
"Nu poţi să iei declaraţia de principii a unei companii ca atare, trebuie să te uiţi la practicile ei de-a lungul tuturor dimensiunilor cheie", a explicat  Margaret Dorn, responsabilă pentru indicii de sustenabilitate la S&P Dow Jones Indices.

Elon Musk a reacționat pe Twitter.
"ESG este o înşelătorie. Exxon se numără printre primele zece cele mai bune companii din lume când vine vorba de chestiunile de mediu, social şi guvernanţă (ESG) în opinia S&P 500, în timp ce Tesla nici măcar nu se numără pe listă! ESG este o înşelătorie", a scris fondatorul Tesla. 

În urma modificărilor făcute de S&P Dow Jones la 2 mai au fost excluse mai multe companii, printre care Delta Air Lines şi Chevron Corp dar au fost incluse platforma de socializare Twitter şi compania de rafinare Phillips 66.

ESG este un acronim pentru mediu, social şi guvernanţă.
 

×
Subiecte în articol: tesla elon musk