Începând din martie, aspiranţii la cetăţenia britanică ar trebui să citească şi să înveţe temeinic despre cultura, tradiţiile şi istoria Marii Britanii. Asta pentru că regimul obţinerii cetăţeniei va fi un examen mult mai dificil, scrie Daily Telegraph.
Cine a fost Nelson?
Cotidianul britanic oferă, pentru cei interesaţi, câteva exemple de întrebări care ar putea pica în testele sus-amintite. De pildă, poţi să fii întrebat ce monument preistoric extrem de cunoscut se află în Wiltshire sau care este numele amiralului care şi-a pierdut viaţa în bătălia navală din 1805, ofiţer căruia i s-a ridicat o impunătoare statuie în Piaţa Trafalgar. Dacă nu ştii răspunsurile – Stonehenge şi, respectiv, Horatio Nelson – pierzi din punctaj...
Întrebări
Poţi fi, de asemenea, întrebat cum s-a numit versiunea din 1801 a drapelului Marii Britanii şi ar trebui să ştii că acesta se numeşte The Union Jack. Chestionarul ar putea să cuprindă şi întrebări ca: “La jubileul din 2012, câţi ani a sărbătorit Regina Elizabeth a II-a? – 60; Cine este sfântul care patronează Scoţia? – St. Andrew; Care este floarea tradiţională purtată de Ziua Eroilor? – Macul; Ce eveniment sportiv a fost găzduit în Londra în 2012? – Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice; Care este a doua cea mai mare formaţiune politică din Camera Comunelor? – Opoziţia; Începând cu ce vârstă poţi deveni jurat? – 18; Cum se numeşte persoana care conduce dezbaterile în Camera Comunelor? – The Speaker.
24 de întrebări în total
În total, sunt 24 de întrebări, iar ca să treci testul trebuie să răspunzi corect la 75% dintre acestea. Alte tipuri de întrebări pot fi găsite în noul ghid destinat celor care îşi doresc să obţină cetăţenia britanică. Ghidul – “Life in the United Kingdom (Viaţa în Marea Britanie) – a fost dat publicităţii în cursul zilei de ieri şi face parte din reformele impuse de Guvern menite să reducă migraţia astfel încât cetăţenia să fie obţinută de “cele mai sclipitoare minţi din lume”, potrivit site-ului Ministerului britanic de Interne.