x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Testele pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 perturbă grav traficul și pun în pericol civilii

Testele pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 perturbă grav traficul și pun în pericol civilii

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   09:15
Testele pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 perturbă grav traficul și pun în pericol civilii
Sursa foto: Hepta

Evenimentul test de triatlon pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, programat între 17 și 20 august, va provoca cinci zile de perturbări ale traficului în capitala Franței.

Competiția este unul dintre cele trei concursuri de acest tip operate de Comitetul de organizare a Jocurilor, după cel de navigație de luna trecută de la Marsilia și cel de mountain bike, programat să aibă loc la Élancourt, pe 24 septembrie.

De asemenea, va servi și ca serie de ștafete mixte de triatlon mondial și Cupa Mondială de Triatlon Para.

În capitala franceză, întreruperea traficului este așteptată să înceapă la 16 august, de la ora 6 dimineața, urmând să fie afectate de la Avenue des Champs-Élysées, în arondismentul opt, până la Rue de Grenelle, în al șaptelea, precum și poduri și străzi din apropiere

Acest lucru a provocat indignarea unora, iar organizația de promovare a ciclismului Paris en Selle și-a exprimat îngrijorarea.

"În plus față de bicicliști, accesul și siguranța pietonilor sunt inexistente, iar aceștia sunt în mod clar puși în pericol la nivelul podului Alexandre III", se arată într-o declarație a grupului.

Poliția pariziană a apărat închiderea drumurilor pentru acest eveniment și pentru viitoarele evenimente test din această lună.

Campionatele mondiale de canotaj pentru juniori de la Vaires-sur-Marne au început astăzi și urmează să se desfășoare până pe 6 august, în timp ce etapa a patra a Cupei Mondiale de înot în ape deschise este programată pentru 5 și 6 august.

Cupa Mondială de tir cu arcul de la Les Invalides, din 19-20 august, încheie apoi un program încărcat de evenimente de testare care urmează să fie organizate de federațiile internaționale respective.

"Este vorba de pregătirea pentru gestionarea simultană a mai multor evenimente organizate într-un sector restrâns, de studierea logisticii anumitor zone complexe și de asigurarea bunei desfășurări a evenimentelor de pe Sena", se arată într-un comunicat al Primăriei Parisului.

Pont Alexandre III este programat să găzduiască probe de triatlon, para triatlon și înot maraton, plus o parte din competițiile de ciclism pe șosea, la Paris 2024.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocurile olimpice Paris 2024 pericol