x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailanda: 18 ani de puşcărie pentru că a jignit monarhia

Thailanda: 18 ani de puşcărie pentru că a jignit monarhia

28 Aug 2009   •   00:00

O femeie în vârstă de 46 de ani, membră a "cămăşilor roşii", nume atribuit tuturor partizanilor fostului premier thailandez Thaksin Shinawatra, a fost condamnată vineri la 18 ani de închisoare pentru că a insultat familia regală în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale.



Daranee Charncherngsilapakul a fost condamnată pentru că a susţinut discursuri în care a insultat monarhia, în timpul a trei manifestaţii pro-Thaksin, în iunie şi iulie anul trecut, relatează AFP, citând o sursă judiciară. "Instanţa a găsit-o vinovată pentru trei capete de acuzare şi a condamnat-o la şase ani de închisoare pentru fiecare dintre acestea", potrivit aceleiaşi surse. Imaginea monarhiei este protejată printr-o legislaţie extrem de severă în Thailanda.

Bhumibol, 81 de ani, este cel mai vechi monarh în exerciţiu din lume. El se află pe tronul Thailandei de aproape 63 de ani şi este venerat de mulţi dintre subiecţii săi, educaţi în spiritul respectării monarhiei. Potrivit AFP, noul guvern thailandez, care a venit la putere în decembrie, a intensificat represiunea împotriva actelor de jignire a familiei regale şi, printre altele, a blocat accesul la peste 4.800 de pagini web al căror conţinut a fost considerat insultător la adresa monarhiei.

×
Subiecte în articol: externe