x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailanda: Castigatorii unei loterii stabilit prin test ADN

Thailanda: Castigatorii unei loterii stabilit prin test ADN

28 Dec 2017   •   19:14
Thailanda: Castigatorii unei loterii stabilit prin test ADN

Poliţia thailandeză a fost nevoită să recurgă la metode rezervate de obicei cercetărilor criminalistice precum verificarea amprentelor şi analiza ADN-ului pentru a rezolva cazul foarte mediatizat al unui bilet de loterie câştigător reclamat de două persoane.

 

Totul a început odată cu plângerea depusă de Preecha Kraikruan, un profesor în vârstă de 50 de ani, care susţine că şi-a pierdut biletul câştigător. Cele 30 de milioane de bahţi thailandezi (echivalentul a 770.000 de euro) fuseseră deja încasate de Charoon Wimonpar, un poliţist pensionar, în vârstă de 62 de ani.

''Aşteptăm rezultatele ADN care ne vor permite să verificăm dacă plângerea este admisibilă'', a explicat pentru AFP Krissana Sapdet, reprezentant al poliţiei din Kanchanaburi, regiunea din vestul Thailandei unde a fost cumpărat biletul de loterie.

Potrivit presei locale, poliţistul pensionar susţine că a cumpărat biletul, dar că nu-şi aminteşte de unde anume.

Loteria, finanţată de guvern, este o instituţie în sine în Thailanda şi reprezintă singura formă de joc de noroc permisă în această ţară din Asia de Sud-Est unde pariurile şi cazinourile sunt interzise.

Extragerile au loc de două ori pe lună şi, în această ţară foarte superstiţioasă, jucătorii îşi sustrag unul altuia numerele norocoase în special cele care au legătură cu regele defunct. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: thailanda loterie test ADN